Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

Neszeszer téglalapokból

Villámgyors neszeszer készítését mutatom be.

Hozzávalók:

  • 1 db téglalap a külső anyagból, itt 29x37 cm, de tetszőlegesen változtatható a méret.
  • 1 db ugyanekkora méretű bélés (vlies)
  • 1 db ugyanekkora bélésanyag. Én a kozmetikumokat szállító neszeszereim belsejébe egyszerűen „viaszosvászon” darabot varrok (itt például). Természetesen lehet pamutvászon is.
  • 1 db zipzár (nálam itt 21 cm-es)
A rétegeket helyezzük egymásra. Abban az esetben ha viaszosvásznat használunk, vagy egyéb olyan vízhatlan anyagot, amit nem akarunk a varrógéppel összeszúrkálni (és így tönkretenni), csak a felső réteget tegyük rá a vliesre.
Az anyagokat „letűzzük”, ami annyit jelent, hogy tetszőlegesen összevarrjuk őket. Lehet akár egymás mellett vonalakat varrni, vagy kacskaringókat, merőleges vonalakat stb. A lényeg az, hogy az anyagok majd ne csúszkáljanak egymáson. Minél többet és sűrűbben varrunk, annál merevebb, keményebb lesz a végeredmény. Ha puhányka neszeszert szeretnénk, akkor csak nagyon kevéssé tűzzünk! A tűzést középről kifelé érdemes kezdeni.Mire készen vagyunk, a rétegek picit módosulnak (pl a vlies megnyúlik), tehát a következő lépés előtt vágjuk újra egyformára a széleket!Helyezzük a zipzárt a „színére” a téglalap rövidebb oldalára, tegyük rá a bélést színt színre forditva és varrjuk oda.

Így néz ki készen, a zipzárnak a külső és a belső réteg között kell lennie.Utána ugyanígy rávarrjuk a zipzár másik oldalát a másik rövid oldalra.

A kész hengert színével befelé magunk elé helyezzük úgy, hogy a zipzár középen legyen!Levarrjuk mind a két oldalát. A zipzáron ne felejtsünk el egy rést nyitni, hogy a végén ki tudjuk majd fordítani a remekművet.

A négy sarokban egy-egy elképzelt háromszöget „készítünk”. Mivel ezeknek ugyanakkoráknak kell lenniük, érdemes lehet egy kis papírdarabból „sablont” készítenünk. A háromszögek alakitják majd ki a neszeszer magasságát, formáját és kövérségét.

Így néz ki a négy sarok levarrása után.

Én ekkor a kis háromszögeket le szoktam vágni, és a szélét cikkcakk öltéssel eltisztázom.
Kifordítjuk és kész!
Jó varrást!

 

E-mail Facebook Instagram