Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

Maszk varrása

Szükséges:

 • 2 db pamutvászon téglalap (a nem pamut anyagok nem bírják a magas hőmérsékletű mosást és vasalást!) 18/20 cm magas és 20/22 cm széles. A cikkben bemutatott darab 18x20 cm-es téglalapokból készült.
 • Gumi vagy pertli (jelenleg nem könnyű beszerezni, nálam sima bugyigumi lesz a maszkban), de most a hiányok miatt készítik pólófonalból, köper szalagból, ferdepántból

Ebben az esetben én 2 db 20 cm-es gumit használok (kisebb fejre 18 cm is elég)Itt a cikkben én a fülre rögzíthetős gumis változatot mutatom be képekben.

 1. Ehhez gombostűzzük vagy csipeszeljük a gumit az egyik téglalap színére, a rövidebb oldalaihoz (a hosszabb oldaltól kb egy varrásszélnyi távolságra vagyis 5-7mm-re)!


 1. Fektessük rá a másik téglalapot színt színre!

 1. Varrjuk körbe, kihagyva az egyik oldalon egy nyílást, amin keresztül majd kifordíthatjuk. Az elején és a végén erősítsük meg a varratot, és a gumit is varrjuk át többször!

 1. Fordítsuk ki és vasaljuk le! (A vasalás nagyon megkönnyíti az életünket a továbbiakban.)

 1. Varrjuk be a nyílást!
 2. Most következik a redők hajtogatása: 4 cm-re a tetejétől egy hajtás (kb 2 cm a hajtás maga), majd a hajtástól 1.5 cm-re a második hajtás és ettől újabb 1.5 cm-re a harmadik hajtás következik. (Tehát összesen 3 db 2 cm-es hajtást készítünk.) 1. Újabb vasalás, hiszen le kell vasalnunk a hajtásokat.

 1. Majd körbetűzzük az egész maszkot, így rögzítve a hajtásokat.
 2. KÉSZ!

 

E-mail Facebook Instagram