Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

Gyerek kuckó készítése

Gyertek, készítsük el együtt gyermekeink kuckóját,…Készítsünk egy helyet, ami a kisebbek és nagyobbak játéktere lehet szeles időben, és a nyári kánikulában !

Anyaga: Víztaszító textil : Szinte minden víztaszító textil rendelkezik valamilyen szintű DWR bevonattal. A legfőbb célja, hogy a külső héj ne itatódjon át nedvességgel, ezzel elnehezítve az anyagot. A DWR bevonat megakadályozza, hogy a vízcseppek "megüljenek" az anyag felületén. A víz apró gyöngyök formájában összegyűlik, majd lepereg.


Elkészítése: Mérjük le a kívánt méretet. A kiválasztott anyagból szabjuk ki, varrógép segítségével szegjük le. Kis szalagok segítségével fa vázhoz, egy ághoz vagy a kifeszített vezérdróthoz tudjuk rögzíteni. Ebből az anyagból készíthetünk teraszárnyékolót is!


Ennek elkészítési módja: Lemérjük a kívánt méret hosszát és szélességét. A szélesség kiszabásánál másfél szeres felszámítással dolgozunk . Az anyagot beszegjük .

Rögzítés pedig karnissal és fülekkel történjen .Egyszerű megoldás, hiszen ez esetben sincs szükséges karikákra, illetve csipeszekre, egyszerűen, könnyedén tehetjük fel a függönyt a pántok által. A pántok küllemét is variálhatjuk aszerint, hogy egyszerűbb, vagy látványosabb megoldást szeretnénk elérni. Néhány ötletes megoldás: a pántok lehetnek akár más színűek, anyagúak is, varrathatjuk a függöny elülső oldalára, azaz a színére is, valamint a formavilággal is játszhatunk: a pántok lehetnek háromszög alakúak, vagy ha két vékonyabb pántot varratunk fel, akkor akár masnit is köthetünk belőlük.

A fülök közötti távolság 15-20 cm
A fül hossza : 10 cm
A fül szélessége : 5-6 cm –ezeket a darabokat szegjük be , és varrjuk a megadott távolsága , a már kész függönyünkre .Ezek a függönyök lehetővé teszik hogy a fény szabályozva legyen, és meghitt hangulatot adnak egy délutáni kávézáshoz, miközben a gyerekek jól érzik magukat az udvaron.

Baranyai Georgina

E-mail Facebook Instagram