Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

Szoknyavarrás kendőkből (vagy négyzet alakú anyagokból)



Hozzávalók:

  • 2 vagy 3 kendő (én normál méretű, kb 50 cm oldalú négyzeteket használtam)
  • széles gumi a szoknya derekába (nálam 7 cm-es)

 
A kendőket négyrét hajtjuk (egyik oldalon félbe, majd újra félbe). A gumit is négybe hajtjuk, és gombostűkkel meg is jelöljük a negyedeket.



A kedők közepébe kör alakú lyukat kell vágni. Ehhez vagy kiszámoljuk a szükséges kör kerületét és azt 4-gyel elosztva vágjuk ki a körnegyedet) vagy pedig a gumi negyed részét ráfektetjük az anyagra és kivágjuk a körívet. Én ez után még 7mm-nyit levágtam (ennyivel nagyobb lyukat vágtam, mint a gumi). Ekkor érdemes rápróbálni a tulajdonosra a szoknyakezdeményt.







Majd a négyzeteket egymásra terítettem és elforgattam a rétegeket, amíg elégedett voltam a látvánnyal.



Az anyagokat a körív mentén összegombostűztem, majd cikkcakk öltéssel egymáshoz varrtam. (Ezzel egyrészt eltisztáztam az anyagot, másrészt biztosítottam, hogy ne csúszkáljanak el, amikor majd a gumihoz rögzítem őket.)



A gumit összevarrtam és rágombostűztem a szoknya többi részére. (A szoknya körívét is négy részre hajtottam, gombostűkkel megjelöltem és a gombostűket illesztettem egymáshoz. Így pontosan láttam, mennyire kell a gumit húznom varrásnál, hogy egyenletesen húzza össze a kendőket. Összevarrtam, és kész!

(Én a végén még a gumi varrásszéleit levarrtam, hogy kényelmesebb legyen viselni, de ez már ízlés kérdése.)




 

E-mail Facebook Instagram