Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

Neszesszer varrása lépésről lépésre

Hozzávalók:

 • pamutvászon [kívülre és belülre bélésnek]
 • ragasztós közbélés [merevítésre]
 • zipzár
 • szabásminta
Elkészítése:

 1. lépés:

Készítsük el a szabásmintát. Célszerű egy keményebb kartonra rajzolni, így a későbbiekben is használhatjuk. Rajzoljunk egy 22,5 cm x 16,5 cm-es téglalapot. Alul az aljától és az oldalától mérjünk 4-4 cm-t, majd tegyük ezt meg a másik oldalon is. Ez adja majd a neszesszerünk mélységét.

 

 1. lépés:

Vágjuk ki a minta alapján a következőket:

 • 2 db-ot a külső anyagból
 • 2 db-ot a bélés anyagából
 • 2 db-ot a ragasztós közbélésből


 1. lépés:

A külső anyagot színével lefelé fektessük a vasalódeszkára és vasaljuk rá a közbélésünket. Ez szép tartást ad majd a neszesszernek.

 1. lépés:

A külső anyagot színével felfelé tegyük az asztalra, erre tesszük színével lefelé a zipzárt, majd erre szintén színével lefelé a bélésanyagot. A varrógéptalpat a zipzár széléhez téve talpszélesen varrjuk össze a három anyagot. Ugyanezt megismételjük a másik oldallal is.
(Ha bizonytalanok vagyunk, először varrjuk fel a zipzárt, majd ezután folytassuk a bélésanyag felvarrásával.)

 1. lépés:

Hajtsuk szét a az anyagokat: a két külső anyag nézzen felénk, alattuk pedig a hozzájuk tartozó bélés oldal, majd vasaljuk meg, hogy könnyebben és szebben letűzhessük a zipzár mentén. Ez megakadályozza, hogy a zipzár majd használat közben bekapja a bélés anyagát.

 1. lépés:

Ha a tűzéssel is megvagyunk, húzzuk szét a zipzárt egy darabon majd hajtsuk a két külső anyagot egymással szembe és a béléssel is tegyünk ugyanígy. Varrjuk össze az oldalakat, majd a külső anyag alját is. A képek alapján készítsük el az alját is. A bélésanyag alján hagyjunk egy kis részt, amin majd kifordíthatjuk a neszesszert.

 1. lépés

A nyíláson át fordítsuk ki a munkánkat, majd varrjuk be a nyílást.

E-mail Facebook Instagram