Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

Mit jelentenek a megfelelőségi tanúsítványok?

Az úgynevezett egészségvédelmi minimumkövetelményeket ellenőrzi. Teszteli a termékekben lévő vegyi anyagokat és meghatározott maximális értékeket. Ez a tanúsítvány nem tükrözi a gyapot termesztés és feldolgozás feltételeit. Biztos, hogy jobb választás, de mégsem beszélhetünk BIO tanúsítványról.

Termékosztályok:
I – kisgyermekeknek 3 éves korig megfelelő textíliák
II – bőrrel közvetlenül érintkező textíliák
III - bőrrel nem érintkező textíliák
IV – többi textil termék

GOTS BIO minőségi bizonyítvány

Itt már egy valódi organikus BIO-bizonyítványról beszélünk. Ez a legelismertebb standard BIO textília. Garantálja a legszigorúbb Fair Trade (etikai) és környezetvédelmi követelmények betartását. Ellenőrzi az egész folyamatot, a gyapotnövény magtól egészen a konkrét termékig – BIO textília, BIO ruházat,.... Olyan organikus pamutról van szó, amely termesztésénél soha nem használnak peszticideket és más vegyszereket. Továbbá betartják a Fair Trade - méltányos kereskedelem szabályait, ami azt jelenti, hogy a pamut termelők és kereskedők megfelelő feltételekben és megfelelő jutalomért dolgoznak. Tehát semmiképp sem történhet kizsákmányolás. Továbbá a termék 
csomagolása és szállítása is ellenőrizve van. 2 fajta BIO-bizonyítványt ismerünk:
Organic – az anyag összetétele minimum 95% organikus pamut, csak 5% adalékkal, általában elasztánnal. Nem lehetséges, hogy az organikus pamut keverve legyen közönséges pamuttal vagy bármilyen más genetikailag módosított gyapot fonalakkal.
Made with x % organic materials – minimum 70% organikus pamut és a maradék lehet nem organikus adalék anyag, de itt is érvényes, hogy nem keverhető génmódosított fonalakkal. Ezenkívül maximum 10% újrafeldolgozott vagy szintetikus anyagokat tartalmazhat.
Nálunk ez a két leggyakoribb bio-bizonyítvány. Léteznek még például Organic Cotton vagy inoTEX nevezetű anyagok. Most már tudja, mi rejtőzik az anyagjaink gyártásmódja ás magasabb ára mögött. 
Már csak Önön múlik, mit választ...
E-mail Facebook Instagram