Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

Mikulás (karácsonyi) zsák anyagtakarékosan

Hozzávalók:

  • Textil (nálam 21x29 cm-es zsák készült, ehhez egy 43,5x 35 cm-es darabot vágtam. Mint egy könyvet hajtottam ketté a textilt, így csak az egyik oldalt kellett varrnom, felül pedig kb 4-6 cm az ideális ráhagyás)
  • Zsinór (a Zöld ügy jegyében nálam pamutzsinór)




Hadd kezdjem azzal, hogy itt a fotón rögtön egy toldás látható, mert annyira ki volt centizve az anyagom, hogy a felső 6 cm-t egy csík toldással oldottam meg. (Így is működik, ekkor a kívánt méretet szabd, és a tetejére varrj fel egy 4-6 cm széles csíkot!).



A tetejét visszahajtjuk, levasaljuk, letűzzük, majd a visszahajtott rész alja következik,amit kb fél cm szélesen behajtunk és letűzünk, levasalunk. Először ezt kell levarrni.







A gombostűk kihúzkodása után én kialakítottam egy zsinórházat (vagyis a varrástól „felfelé” kb 1-1,5 cm-re újra végigvarrtam), ez opcionális.





Ezután franciavarrással fogunk dolgozni. A zsákot tehát először a színén fogjuk levarrni, az oldalát és az alját. Én cikkcakkal varrtam, amit igyekeztem a lehetőségekhez mérten a legszélén varrni, így kellően keskeny lett a varratom, valamint „dudori”. Ez kezdő franciavarróknak lehet előny, hiszen később az ujjunkkal fogjuk érezni, meddig tart az első varrat, és hol kell a következőt varrni ahhoz, hogy ne lógjon ki orvul.





Tehát színt színre fordítva cikkcakkal oldala és alja levarrva. Figyelj arra, hogy a zsinórháznál hagyd ki a varrást, mert különben bevarrod a lyukat.



Ezután kifordítjuk, és immáron a visszáján legalább 5, de kezdők 7 mm-es varrásszéllel, levarrjuk egyenes öltéssel. A zsinórház kihagyására itt is figyelni kell!

Színére fordítjuk a zsákot, egy biztosítótű segítségével befűzzük a zsinórt, és kész. Lehet tölteni!




 

E-mail Facebook Instagram