Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

Masnis turbán jerseyből, kezdőknek

Amire szükségetek lesz:
Nyomtassátok ki a szabásmintát, válasszátok ki a kívánt méretet. A textilt hajtsátok ketté és a szabásmintát úgy helyezzétek rá, hogy a „fold” rész legyen a hajtáson. Gombostűzzétek össze és vágjátok ki. Szükség lesz még egy 7X12 cm-es és egy 30x13 cm-es alkatrészre. A kisebbik lesz a masni bújtatója, a nagyobbik pedig maga a masni. Ennek a mérete ízlés szerint változtatható.Fonák oldalról (hátulja) varrjátok össze a kisebb téglalapot, a hosszabbik oldalán. (cikk-cakk, rugalmas egyenes vagy overlock öltéssel.)Ezután fordítsátok ki.Ha kész van, jöhet a masni. A nagyobb téglalapot fonák oldalon hajtsátok ketté hosszában, és varrjátok körbe a 3 oldalt úgy h a harmadik oldalon hagytok egy kb 3 cm-es lyukat. Itt kell majd kifordítani, hogy a varrás ne látszódjon.

Ezen a lyukon fordítsátok ki!

Ha hullámos lesz varrás után, ne ijedjetek meg, gőzöljétek ki vasalóval, nagyon szépen kisimul majd J
Ezután jöhet a sapi rész. Az alját hajtsátok fel duplán, tűzzétek le.

Cikk cakk öltéssel menjetek végig rajta.Ilyen öltésképet fogtok kapni. Ez a fonák oldalaEz pedig a szín oldala:Jobb szélétől elindulva, mintha fércelnétek, varrjátok körbe az ívet,és húzzátok össze a textilt.Így kell kinéznie:A bújtató felvarrása következik. Először a színre varrjuk rá

Fordítsuk ki és a visszájára is varrjuk fel rejtett kézi öltésselVisszafordítjuk és készen is vagyunk. Akár így is hordhatjátok.De nekem masnival az igazi :)Remélem tetszett a leírás és sikerül majd megvarrnotok :)

Poncsákné Bárczi Zsuzsanna

E-mail Facebook Instagram