Lépj be a szuper hűségprogramba
Keresés

A vasalódeszka új ruhája

A legfontosabb dolog, hogy jól válasszunk huzatnak való anyagot. A műszálasok nem jók, mert nem bírják a meleget, és nyilván senki sem akarja, hogy felgyulladjon a deszka huzata. Tehát teljesen pamut anyagot kell választani! Iletve kapható „vasalódeszka” anyag is, ami ezüstszínű és fémes, de én elhasználtam egy mobil vasalóállomás kialakításához, így most sima pamutvászonban gondolkodtam. Nekem az alatta lévő bélés rendben volt (ez egy flízréteg), így azt sem kellett cserélnem.



Tehát a vasalódeszkát ráfektettem az anyagra és kb 4-5 cm-rel a deszkán kívül körülrajzoltam (az eredeti huzatot is körberajzolhatod, de az enyém ehhez már túl szakadt volt). Utána vágtam ferdepántot (mindenképpen ferdepántra van szükség az íves varrások miatt).



Én a ferdepántot (bár számtalan verzió létezik) így vágom:



Az anyagot leterítem és 45 fokban felcsíkozom. Jelen esetben 5 cm-es csíkokat vágtam, mert a pánt alá akartam a zsinórt is bevarrni, és szerettem volna, ha kényelmesen van hely mindennek.



A kisebb darabokat egy hosszú pánttá varrtam.





Utána félbehajtva levasaltam, majd pedig a vágott széleket a középső élhez hajtva újra levasaltam. 







A deszka „hátuljától” (a kevésbé íves rövidebb oldal) indulva rátűztem a pántot az anyagra és közé tettem a zsinórt is (a huzat kerülete + 12 cm).



Felvarrtam a pántot, benne a zsinórral.



Így már más dolgom nem maradt, mint rátenni az új huzatot a deszkára, összehúzni és megkötni a zsinórt. Jó varrást!

E-mail Facebook Instagram