Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat

Tornazsák/Hátizsák varrása

Mivel a patchwork vásznak egy része nagyon vékony, én mindig bélelem a zsákokat, jelen esetben kicsit vastagabb (sötétkék) vászonnal, így biztos lehetek benne, hogy nem hagyják cserben gazdájukat. Ez a méret ovisoknak való, de tetszés szerint növelhető.

Hozzávalók:

  • 2db 25x35 cm a zsák külsejének (amit itt 2 anyagból varrtam – a cseresznyés nagyon vékony, Kellett neki egy kis támogatás)
  • 2 db 25x35 a bélés anyagából
  • 2 db 6x9 cm fülnek való
  • Zsinór (ízlés szerint)
A fülek anyagait hosszabbik oldalukon összevarrom, kifordítom.Egy-egy külsőt és bélést a rövidebb oldalukon (a zsák majdani tetején) öszevarrok.A zsák elejét és hátulját színt színre fordítva összetűzöm. A külsején a tetejétől számítva kb2 cm-t mérek, mindkét oldalon egy-egy kis lyukat hagyok majd ki a zsinór részére. A füleket is beletűzöm a két külső oldal közé, kb 3 cm-re a zsák aljától mindkét oldalra. A varrásnál ezeket a részeket többször átvarrom majd, hogy tartósabb legyen a varrat. Összevarrom a két oldalt, kihagyva a kis lyukakat és a bélés alján egy 5-8 cm-es részt, amin majd kifordítom a zsákot.Egyenes öltéssel varrok, az elején és a végén oda-vissza varrással megerősítem.


 
Kifordítom a zsákot és a bélés ajlán a széléhez közel összevarrom a kifordításra hagyott lyukat.A füleket kívülről hozzávarrom a béléshez (kihagyható).Kívűlről végigvarrom a zsinórházat (nálam a varrás a kis lyukak alatt megy közvetlenül).A zsinórt két egyenlő hosszúságú részre vágom és biztosítótű segítségével befűzöm mindkét oldalról, majd az ellentétes oldali fülön átvezetem és megcsomózom. Ez műanyag zsinór, így én előtte megégettem a végét, így nem fog foszlani.

Készen is van!
Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!