Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat

Nyak szegése passzéval vagy saját anyaggal

Ha neked is fejtörést okoz, hogy a nyakkivágásba mekkorára vágd a passzét, akkor ez az összefoglaló segíteni fog, keskeny és szélesebb passzék esetén is ugyanaz a módszer! A passzé hossza nagyban függ az anyagától, vastagságától, rugalmasságától.

1. Ha a póló saját anyagból készíted a szegélyt, kétféle lehetőség van:

a) ha nem rugalmas a póló anyaga (például elasztán nélküli pamut): készíts ferdepántot az anyagból az anyagszélre 45 fokban vágva, és a nyakkivágás hosszánál 5%-kal rövidebbre vágd (kész méretére vonatkozik, az összevarráshoz hagyj ráhagyást).b) ha rugalmas a póló anyaga (tartalmaz elasztánt): az anyagszélre merőlegesen, azaz a nyúlásával azonos irányban szabd ki a szegélyt, a nyakkivágásnál 10-15%-kal rövidebbre (ez az anyag vastagságától is függ, a vékonyabb anyagoknál inkább 15%-kal, a vastagabbaknál inkább csak 10%-kal legyen rövidebb a szegély).2. Passzéanyag (bordás kötésű, elasztánt is tartalmaz):
20-25%-kal rövidebb passzét kell készíteni, mint a nyakkivágás, szintén a passzéanyag vastagságától függően.A kész nyakat érdemes közepesen meleg vasalóval megvasalni!


Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!