Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat

Mosható betét varrása egyszerűen

Bár a műanyagmentes július lassan véget ér, az otthonunk és életmódunk "zöldítése" egy hosszú folyamat. Mosható sminklemosó korongokat, nejlon zacskót kiváltó vászonzsákokat pofon egyszerűen készíthetünk magunknak s ezek mellett a mosható betét sem egy bonyolult feladat. Megmutatom én hogyan csinálom.

Amire szükségünk lesz:

  • pamut jersey & pamut vászon
  • flanel & kétfalas frottír
  • pul
  • patentszabásminta (legegyszerűbb, ha az általunk használt bolti betétről készítünk magunknak, de az interneten is találhatunk ingyenes mintákat

Első lépésként elkészítjük a betét magját,ehhez egy réteg flanel és egy réteg kétfalas frottír anyagot használok. A flanel anyagra felrajzolom a mag szabásmintáját, de nem vágom körbe. A frottír anyagra fektetem a flanel anyagot majd a felrajzolt vonal mentén összevarrom a rétegeket.
 

 
Fogom a pamut jersey anyagom és színnel lefelé magam elé teszem, ráhelyezem a magot és a vonal mentén rávarrom a jersey rétegre (ezt a két lépést akár össze is vonhatjuk). Ezután a mag oldalaitól 2-2 cm-re egy egyenest húzok és végig varrom a vonal mentén. (ez segít majd a nedvességet a betét közepébe vezetni) Mivel a magot nem vágtuk előre ki, ezért most - ügyelve arra, hogy a jersey anyagunkba ne vágjunk bele - szépen körvevágjuk.
 
 
 
A pamutvászon anyagomra felrajzolom a betétem körvonalát majd a mag körvonalát is, s ez alapán ráhelyezem a már összevarrt mag+jersey párosra úgy, hogy a rétegek a következőképpen jönnek: legalul pul anyag a fényes felével felfelé ➡️ mag ➡️ pamut jersey színnel felfelé ➡️ pamutvászon színnel lefelé. A körvonal mentén körbe varrom s hagyok egy néhány cm-es kifordítónyilást.
 
 


 
Kifordítom és a szélén letűzöm, ezzel bevarrva a nyílást.
 
 
 
Bejelölöm a patentok helyét, majd miután ráapplikáltam őket már készen is van a saját készítésű mosható betétem.
 
 

Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!