Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat

Maszk varrása

Nagyon fontos: Az otthon varrt textilmaszkok nem védenek meg a vírus ellen! Viszont valamelyest szűrik a beszívott levegőt, segítenek abban, hogy tudatosan ne nyúljunk az arcunkhoz és a környezetünkbe is kevesebbet „köpködünk” a saját vírusainkból. Vagyis a szeparálódást is segítik. Másik nagy előnyük, hogy moshatóak 60 fokon, de extrém esetekben (pl. ha nem gumival készül) akár 90 fokon is, plusz vasalni is lehet (a gumit kikerülve). És szemét sem képződik annyi, mint az eldobhatós maszkoknál. Varrjunk tehát maszkot! Nem túl anyagigényes és akár kézzel is lehet.

Szükséges:

 • 2 db pamutvászon téglalap (a nem pamut anyagok nem bírják a magas hőmérsékletű mosást és vasalást!) 18/20 cm magas és 20/22 cm széles. A cikkben bemutatott darab 18x20 cm-es téglalapokból készült.
 • Gumi vagy pertli (jelenleg nem könnyű beszerezni, nálam sima bugyigumi lesz a maszkban), de most a hiányok miatt készítik pólófonalból, köper szalagból, ferdepántból
Ebben az esetben én 2 db 20 cm-es gumit használok (kisebb fejre 18 cm is elég)Itt a cikkben én a fülre rögzíthetős gumis változatot mutatom be képekben.

 1. Ehhez gombostűzzük vagy csipeszeljük a gumit az egyik téglalap színére, a rövidebb oldalaihoz (a hosszabb oldaltól kb egy varrásszélnyi távolságra vagyis 5-7mm-re)! 1. Fektessük rá a másik téglalapot színt színre!
 2.  


 1. Varrjuk körbe, kihagyva az egyik oldalon egy nyílást, amin keresztül majd kifordíthatjuk. Az elején és a végén erősítsük meg a varratot, és a gumit is varrjuk át többször!
 2.  


 1. Fordítsuk ki és vasaljuk le! (A vasalás nagyon megkönnyíti az életünket a továbbiakban.)
 2.  

 1. Varrjuk be a nyílást!
 2.  
 3. Most következik a redők hajtogatása: 4 cm-re a tetejétől egy hajtás (kb 2 cm a hajtás maga), majd a hajtástól 1.5 cm-re a második hajtás és ettől újabb 1.5 cm-re a harmadik hajtás következik. (Tehát összesen 3 db 2 cm-es hajtást készítünk.)
 4.  
 1. Újabb vasalás, hiszen le kell vasalnunk a hajtásokat.
 2.  


 1. Majd körbetűzzük az egész maszkot, így rögzítve a hajtásokat.
 2. KÉSZ!
 3.  
 Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!