Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat
óta 8:00 óra
be 15:00 óra

Jersey beavatása pöndörödés nélkül

Ha pamut- vagy viszkózjerseyből varrsz, mindig érdemes előtte beavatni, azaz azon a hőmérsékleten kimosni, amin majd a kész ruhát is mosni fogod, nehogy később összemenjen. Ezek a hurkolt anyagok hajlamosak a pöndörödésre, ami mosás után fokozottan jelentkezik, van, hogy akár 4-5 cm is feltekeredik a vágott vége. Ez megnehezíti az anyag kiterítését és a szabást is. Egy rakás gombostű felhasználásával úgy, ahogy sikerül kiegyengetni az anyag szélét, de a tűk miatt körkést nem lehet használni, és az ollóval is óvatosan kell manőverezni.

Ezzel a módszerrel azonban ez a probléma elkerülhető!

Nagyon egyszerű az egész. Megveszed az anyagot, szép egyenesre levágta az eladó. Így frissen tedd be a varrógép alá, és a lehető legszélesebb és leghosszabb cikkcakköltéssel varrd végig mindhárom nyitott oldalát! A cikcakk szélesebben összefogja a két réteget, mint az egyenes.


Nagyon gyorsan megy!

Ezután lazán hajtogasd össze és tedd be egy nem túl nagy mosózsákba.

Ezzel megakadályozod, hogy az anyag eltekeredjen, megnyúljon, esetleg a varrás széthúzódjon. Mosd ki a mosógépben, majd vedd ki a mosózsákból! Ez a látvány fogad:

A varrás megvédte az anyag széleit, nem tekeredett fel. Ne kell igazgatni sem, hogy újra szépen félbe legyen hajtva  további munkához, nem vetemedett el az anyag, nem csavarodott meg.

A varrást nem kell eltávolítani az anyagból, szabás után elég azokat a cérnákat kiszedni, amik beleesnek egy-egy kiszabott részbe.

Próbáld ki és mondd el, hogy sikerült!Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!