Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat

A legegyszerűbb leggings a világon

Azért kezdtem el varrni pár évvel ezelőtt, mert elégedetlen voltam a gyermekleggingszek kínálatával és minőségével. Pedig a lányom nem hajlandó azóta sem mást hordani, mert mászni és mozogni abban a legjobb. Így felkutattam a csodaszép jersey-k lelőhelyét és megtanultam elkészíteni a világ legegyszerűbb leggingszét.

1. Szükséged lesz a kiválasztott anyagra, egy leggings-re, amiről mintát veszel, ollóra.



2. Hajtogasd ki a nadrágot a képen látható módon és fektesd a színén félbehajtott anyagra. Vágd körbe 2-2,5 cm ráhagyással a varráshoz.



3. A kivágott anyagot fektesd egy visszáján félbehajtott anyagra, és ezt is vágd körbe, de ennél már nem kell ráhagyással számolnod. Így megkaptad a leggings két szárát.



4. Rögzítsd gombostűvel a visszáján a leggingsz szárának nyitott oldalát, majd rugalmas cérnával, cikk-cakk öltéssel vagy overlock-kal varrd össze. (Lásd a rózsaszín jelölést.) Mindkét száron végezd el, az anyag visszája legyen kívül.



5. Fordítsd színére az egyik szárat, és húzd bele a másikba úgy, hogy illeszkedjen az üleprész.



6. Rögzítsd az ülepet gombostűkkel, majd varrd körbe a nadrágnak ezt a részét is. (Lásd itt is a rózsaszín jelölést.) Ha végigértél, húzd ki a szárakat egymásból, és egy leggingsz-et tartasz a kezedben!



7. Készítsd el a gumiházat. Hajtsd vissza a derékrészből akkorát, ami elég széles lesz ahhoz, hogy belehúzd a kiválasztott gumit. Rögzítsd gombostűkkel és varrd körbe, de hagyj egy nyílást a gumi behúzásához.



A kiválasztott gumit biztosítótű segítségével egyszerűen húzd bele, majd varrd össze kézzel vagy géppel a végeket. Most már lezárhatod a gumiházat.



8. Már csak a leggings aljának beszegése van hátra. Hajts vissza 1-2 cenitmétert az aljából, rögzítsd és varrd körbe. És már viselheti is a boldog tulajdonosa.


 
Nem csak kislányoknak, felnőtteknek is készíthető ezzel a metódussal kényelmes jóganadrág, leggings.


Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!