Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat

A kinőtt body-ból kisruha

A body az a ruhadarab a kisbabáknál, amit általában rövid ideig hordanak, hiszen gyorsan kinövik. Mit teszel a sok-sok kinőtt baba bodyval? El tudod adni, elajándékozod vagy elpakolod zsákokba, dobozokba, ugye? Ezzel az ötlettel viszont nemcsak a body életét hosszabbíthatod meg, de divatos új ruhát is varázsolhatsz a kislányod korának megfelelő méretben. Nagyon egyszerű, próbáld ki!

Hozzávalók:- kinőtt, kedvenc bébi body
- anyag a szoknyarészhez (nézz körül a Bubulakovo webshopban itt: https://www.bubulakovo.hu/pamutvaszon-textilek/7585)
- tű, cérna, olló, varrógép (kézzel is meg lehet oldani, csak úgy jóval hosszabb munka)
Elkészítési idő: kb. 45 perc

Elkészítés:

  1. Vágd le a body alsó, patentos részét a kívánt hossznál.  1. Szabd ki a két csíkhoz való téglalapokat a másik anyagból a következőképpen:
Egy téglalap szélessége: a levágott body aljának szélessége kétszer (plusz 1-1 cm varrás ráhagyás)
Egy téglalap hossza: amekkora hosszt szeretnétek és az kétszer (plusz 1-1 cm varrás ráhagyás)
Az én esetemben ez így néz ki: Body aljának szélessége: 27 cm; Szoknyarész hossza: 20 cm
Így az egy kiszabandó téglalap méretei (varrásráhagyás nélkül): 54 cm x 40 cm
Ebből kell még egyet kiszabni, hogy dupla anyagú, bő szoknyafodor legyen.  1. Helyezd a két téglalapot színt színnel összefordítva egymásra, majd varrd végig egyszerű tűzőöltéssel a két oldalukat, de csak a varrásráhagyásig menjél!
 

  1. Az egyik téglalapot hajtsd föl a feléig, így most az anyag színét látod és megkaptad a szoknyarészhez szükséges dupla anyagú „fodrot”.

   1. Ha foszlós a szoknya-anyag, mindenképp cikkcakkold el a széleket.  1. Ezután pedig varrd végig egyszerű tűzőöltéssel (kb. 1 cm-re az anyag szélétől) a fodor tetejét, így, az anyag színén. Indulj az egyik oldalvarrástól pontosan a másik oldal oldalvarrásáig, majd ismételd ezt meg a szoknyarész hátoldalán is.
FONTOS! Se az elején, se a végén ne léptess vissza a varrógéppel, mert különben nem lehet majd ráncolni!

  1. Most fogd meg a bal oldalon az egyik szabadon lévő cérna végét és húzd! Elkezd ráncolódni az anyag, húzd meg ugyanezt a szálat a másik feléről is, így lesz szép, egységes ránc. Ismételd meg a hátoldalon is.

Közben mérd oda a body aljához, hogy mennyire kell még összehúzni, hogy ráférjen a szoknyarész.  1. A szoknya külső oldalát fordítsd össze a body színoldalával és tűzd rá a fodrot így:  1. Varrd rá a szoknyarészt a body-ra a „ráncoló” cérnaszál alatt egy kicsivel. (így biztos nem fog látszódni az „ráncoló cérna” kívülről)
(Ha van overlock varrógéped vagy öltésmintád a varrógépeden, akkor azzal varrd össze, ha nincs akkor érdemes cikkcakk öltést használni.)  1. Kész is a ruha, még díszítésként lehet egy külső varratot készíteni, azaz a body színoldalán végigvarrhatjátok a szoknyarészt.
 
Ugye milyen egyszerű, kipróbálod Te is?

Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!