Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat

Utasítások, eljárások és útmutatás

Tornazsák/Hátizsák varrása

Tornazsák/Hátizsák varrása

Mivel a patchwork vásznak egy része nagyon vékony, én mindig bélelem a zsákokat, jelen esetben kicsit vastagabb (sötétkék) vászonnal, így biztos lehetek benne, hogy nem hagyják cserben gazdájukat. Ez a méret ovisoknak való, de tetszés szerint növelhető.

A kinőtt body-ból kisruha

A kinőtt body-ból kisruha

A body az a ruhadarab a kisbabáknál, amit általában rövid ideig hordanak, hiszen gyorsan kinövik. Mit teszel a sok-sok kinőtt baba bodyval? El tudod adni, elajándékozod vagy elpakolod zsákokba, dobozokba, ugye? Ezzel az ötlettel viszont nemcsak a body életét hosszabbíthatod meg, de divatos új ruhát is varázsolhatsz a kislányod korának megfelelő méretben. Nagyon egyszerű, próbáld ki!

Ünnepi Boleró

Ünnepi Boleró

Anyag: Bubu-ról van. Kétszer fél méter csillogós jerseyből készült. (S-M méretre elég) Az anyagot teszteltem szárítógépben. Nem potyog róla a csillám. Szabásminta: Egy sima pulcsi szabásmintát használtam alapnak.

Párnahuzat készítése

Párnahuzat készítése

Most egy nagyon egyszerű díszpárnahuzat készítését mutatom be. (Abban különbözik az ágynemű párnától, hogy itt a hátoldal közepén van a nyílás. Ágyneműhuzatnál kényelmesebb ha valamelyik oldalán nyílik.)

Kötényruha cikk

Kötényruha cikk

Egy sikkes kötényruha télen-nyáron hordható. Ha kordbársonyból varrjuk, a hidegebb időben remekül melegít, de farmerból készítve nincs olyan évszak, mikor ne vehetnénk fel. Igazi alapdarab a ruhatárban.

Nyak szegése passzéval vagy saját anyaggal

Nyak szegése passzéval vagy saját anyaggal

Ha neked is fejtörést okoz, hogy a nyakkivágásba mekkorára vágd a passzét, akkor ez az összefoglaló segíteni fog, keskeny és szélesebb passzék esetén is ugyanaz a módszer! A passzé hossza nagyban függ az anyagától, vastagságától, rugalmasságától.

Ökokarácsony: dekorációötletek a hulladékmentesség jegyében

Ökokarácsony: dekorációötletek a hulladékmentesség jegyében

Sok fejtörést okoz, hogy mit kezdjek a varrás során keletkező rengeteg anyagmaradékkal, kidobni sajnálom, hiszen egészen nagy darabok is akadnak még közte, de a pici sallangokkal is csak a világban halmozódó szemetet szaporítaná az ember. A karácsonyi dekoráció elkészítéséhez viszont rendkívül jól felhasználhatók. Így talán még nagyobb örömét leli az ember ezekben a díszekben. Nem csak a szemet gyönyörködtetik, de a tudat is megvan, hogy kevesebb hulladékot juttattunk a környezetünkbe.

Neszesszer varrása lépésről lépésre

Neszesszer varrása lépésről lépésre

Ebben a bejegyzésben megosztom veletek az egyik leggyorsabban elkészíthető, mégis sokféleképp variálható alap neszesszer mintámat. Ne ijedjetek meg a zipzár varrásától sem, nézzétek milyen egyszerű.

További cikkek ( hátralevők 16)

Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!