Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat
óta 8:00 óra
be 15:00 óra
Nyak szegése passzéval vagy saját anyaggal

Nyak szegése passzéval vagy saját anyaggal

Ha neked is fejtörést okoz, hogy a nyakkivágásba mekkorára vágd a passzét, akkor ez az összefoglaló segíteni fog, keskeny és szélesebb passzék esetén is ugyanaz a módszer! A passzé hossza nagyban függ az anyagától, vastagságától, rugalmasságától.

Ökokarácsony: dekorációötletek a hulladékmentesség jegyében

Ökokarácsony: dekorációötletek a hulladékmentesség jegyében

Sok fejtörést okoz, hogy mit kezdjek a varrás során keletkező rengeteg anyagmaradékkal, kidobni sajnálom, hiszen egészen nagy darabok is akadnak még közte, de a pici sallangokkal is csak a világban halmozódó szemetet szaporítaná az ember. A karácsonyi dekoráció elkészítéséhez viszont rendkívül jól felhasználhatók. Így talán még nagyobb örömét leli az ember ezekben a díszekben. Nem csak a szemet gyönyörködtetik, de a tudat is megvan, hogy kevesebb hulladékot juttattunk a környezetünkbe.

Neszesszer varrása lépésről lépésre

Neszesszer varrása lépésről lépésre

Ebben a bejegyzésben megosztom veletek az egyik leggyorsabban elkészíthető, mégis sokféleképp variálható alap neszesszer mintámat. Ne ijedjetek meg a zipzár varrásától sem, nézzétek milyen egyszerű.

Ovis zsák varrása

Ovis zsák varrása

Ez az a bizonyos zsák, ami egy vállfa meghosszabbítása az ovikban és néha az általános iskola alsóbb osztályaiban. Kezdő varrónők is elkészíthetik, a legtrükkösebb rész a zippzár

A legegyszerűbb leggings a világon

A legegyszerűbb leggings a világon

Azért kezdtem el varrni pár évvel ezelőtt, mert elégedetlen voltam a gyermekleggingszek kínálatával és minőségével. Pedig a lányom nem hajlandó azóta sem mást hordani, mert mászni és mozogni abban a legjobb. Így felkutattam a csodaszép jersey-k lelőhelyét és megtanultam elkészíteni a világ legegyszerűbb leggingszét.

Hajrá varrjál! (Avagy hogy kezdj bele)

Hajrá varrjál! (Avagy hogy kezdj bele)

Ha régóta kacérkodsz azzal a gondolattal, hogy megtanulj varrni, arra bátorítalak, hogy vágj bele mindenképp! Tedd félre a félelmeidet, a kétségeidet, mert megéri, hiszen csodálatos alkotásokat fogsz tudni létrehozni!

Jersey varrása overlock és fedőző nélkül

Jersey varrása overlock és fedőző nélkül

Ha nincs overlock géped, akkor sem kell lemondanod a rugalmas anyagokból készített holmik házi varrásáról. Pólót, pulóvert, leggingst stb. háztartási varrógéppel is tudsz varrni, hiszen nem a gép, hanem a rugalmas öltés a fontos

Íves pulóver

Íves pulóver

A varrás talán legnehezebb része, kiválasztani az anyagot.. Alkotni egy tökéletes párost. Szóval ezzel kezdjük....Ha ezzel meg vagyunk, akkor jöhet a bulis része. :)

Jersey beavatása pöndörödés nélkül

Jersey beavatása pöndörödés nélkül

Ha pamut- vagy viszkózjerseyből varrsz, mindig érdemes előtte beavatni, azaz azon a hőmérsékleten kimosni, amin majd a kész ruhát is mosni fogod, nehogy később összemenjen. Ezek a hurkolt anyagok hajlamosak a pöndörödésre, ami mosás után fokozottan jelentkezik, van, hogy akár 4-5 cm is feltekeredik a vágott vége. Ez megnehezíti az anyag kiterítését és a szabást is. Egy rakás gombostű felhasználásával úgy, ahogy sikerül kiegyengetni az anyag szélét, de a tűk miatt körkést nem lehet használni, és az ollóval is óvatosan kell manőverezni.

Masnis turbán jerseyből, kezdőknek

Masnis turbán jerseyből, kezdőknek

Lehet, hogy kicsit fúrcsáljátok a jersey és a kezdő szót egy mondatban, de higgyetek nekem, valóban nagyon könnyű ezt a kis turbánt elkészíteni. Mielőtt belevágunk egy két tipp rugalmas anyag varrásához. Használjatok hozzá jersey/sztreccs tűt, rugalmas(poliészter) cérnát és rugalmas öltést a varrógépen (cikk cakk vagy ha van a varrógépen overlock öltést).

További cikkek ( hátralevők 9)

Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!