Cikkek Összes kategória
Blog
Kapcsolat

Blog

Apróságok kezdőknek (kézi varrás a gép mellé)

Apróságok kezdőknek (kézi varrás a gép mellé)

Néhány igazi „Nagyi kincse” típusú apróságot gyűjtöttem össze kezdőknek. Tudod, olyan apró finomságokat, amik megkönnyítik az életed. Olyan „homlokra csapós” csodákat.

Mikulás (karácsonyi) zsák anyagtakarékosan

Mikulás (karácsonyi) zsák anyagtakarékosan

Ha az ember Földünkre is gondol az ünnepek alatt és nem akar műanyag/egyszer használatos csomagolóanyagokkal bíbelődni, akkor akár varrhat is zsákocskákat. Ha pedig a textillel is spórolna, akkor a bélés nélküli változatot tudom ajánlani, ennek készítését mutatom ma meg.

Francia varrás

Francia varrás

Sokáig azt hittem, hogy ha interlock nélkül az ember lehetőségei sokkal kisebbek, de aztán egy ruhatervező ráébresztett, hogy a háztartási varrógép mellé a francia varrás lehet a megoldás az efféle problémákra.

Tornazsák/Hátizsák varrása

Tornazsák/Hátizsák varrása

Mivel a patchwork vásznak egy része nagyon vékony, én mindig bélelem a zsákokat, jelen esetben kicsit vastagabb (sötétkék) vászonnal, így biztos lehetek benne, hogy nem hagyják cserben gazdájukat. Ez a méret ovisoknak való, de tetszés szerint növelhető.

A kinőtt body-ból kisruha

A kinőtt body-ból kisruha

A body az a ruhadarab a kisbabáknál, amit általában rövid ideig hordanak, hiszen gyorsan kinövik. Mit teszel a sok-sok kinőtt baba bodyval? El tudod adni, elajándékozod vagy elpakolod zsákokba, dobozokba, ugye? Ezzel az ötlettel viszont nemcsak a body életét hosszabbíthatod meg, de divatos új ruhát is varázsolhatsz a kislányod korának megfelelő méretben. Nagyon egyszerű, próbáld ki!

Ünnepi Boleró

Ünnepi Boleró

Anyag: Bubu-ról van. Kétszer fél méter csillogós jerseyből készült. (S-M méretre elég) Az anyagot teszteltem szárítógépben. Nem potyog róla a csillám. Szabásminta: Egy sima pulcsi szabásmintát használtam alapnak.

Párnahuzat készítése

Párnahuzat készítése

Most egy nagyon egyszerű díszpárnahuzat készítését mutatom be. (Abban különbözik az ágynemű párnától, hogy itt a hátoldal közepén van a nyílás. Ágyneműhuzatnál kényelmesebb ha valamelyik oldalán nyílik.)

Kötényruha cikk

Kötényruha cikk

Egy sikkes kötényruha télen-nyáron hordható. Ha kordbársonyból varrjuk, a hidegebb időben remekül melegít, de farmerból készítve nincs olyan évszak, mikor ne vehetnénk fel. Igazi alapdarab a ruhatárban.

További cikkek ( hátralevők 26)

Mindenhol ott vagyunk, ahol Önök is

Le ne késse akcióinkat, kedvezményeinket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!